۱۴:۵۳ دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴
rightman.ir
گرنت های تحصیلی داخل و خارج از کشور
خانه » گوناگون » تبدیل زبان فارسی به زبان علمی جهان

Rightman.ir

تبدیل زبان فارسی به زبان علمی جهان

تبدیل زبان فارسی به زبان علمی جهان

جلسه کمیسیون علمی فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ، روز یکشنبه  ۲۴/ ۱۲/ ۹۴  برگزار شد.

در ابتدای این جلسه ، گزارشی از برگزاری همایش استعمار زدایی از علم در کشور مالزی و سوابق فکری برگزار کنندگان این همایش ارائه شد.

در این گزارش ، با اشاره به تسلط محافل به ظاهر علمی غرب بر گفتمان سازی علمی در جهان ، هدف از برگزاری این همایش خروج از سیطره این محافل عنوان شد.

گزارش مذکور با تشریح سوابق حضور نخبگان علمی کشورمان در این همایش ، بر لزوم ایجاد مرجعیت علمی در این زمینه برای کشورمان تاکید شده است.

در بخش دیگری از این گزارش ، ضمن اشاره به تاثیر فراگیر شدن زبان انگلیسی در محافل علمی و انتقال ارزش های فرهنگی از طریق این زبان ، تولید زبان علمی متناسب با فرهنگ بومی و تلاش در مسیر تبدیل زبان فارسی به زبان علم جهانی به عنوان یکی از منویات رهبر معظم انقلاب « مدظله العالی » ضروری شمرده شده است.

پس از ارائه این گزارش ، اعضا به بیان نظرات خود پرداختند ، که اهم آن به شرح ذیل است:

تغییر نگاه مرکزیت غرب در تولید علم و فناوری ، ایجاد یک قطب تولید علم و فناوری به منظور قطع وابستگی به دولت های غربی ، لزوم تعریف درآمد های روشن و پایدار به منظور اداره انجمن های علمی مستقل ، خودداری از شعار زدگی و کار های سطحی در مسیر مقابله با استعمار علمی ، توجه به بومی سازی علوم انسانی به عنوان بستر تولید علم ، نگاه ماموریت گرا به نهاد های آموزشی و علمی کشور به  منظور پر کردن خلاء های موجود در این حوزه و تعریف دقیق از علم و تفاوت آن با فناوری.

لینک خبر

منبع : شورای عالی انقلاب فرهنگی

 

فرصت یکبار دری را می کوبد! برای از دست ندادن اخبار مشابه، مشترک شوید


Rightman.ir