۱۱:۵۱ سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴
rightman.ir
گرنت های تحصیلی داخل و خارج از کشور
خانه » گوناگون » بسیج ملی کاهش مصرف نمک : نمک کمتر ، زندگی سالم تر

Rightman.ir

بسیج ملی کاهش مصرف نمک : نمک کمتر ، زندگی سالم تر

بسیج ملی کاهش مصرف نمک : نمک کمتر ، زندگی سالم تر

بسیج ملی کاهش مصرف نمک از روز‌ شنبه ۶ دی ماه ۹۳ به مدت پنج هفته با هدف فرهنگ سازی اصول تغذیه صحیح آغاز شد.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: محورهای این دوره ذائقه سازی در کودکان ، اصلاح بوفه مدارس ، سالمندان ، نانوایی ها و بیماری های غیرواگیر همچون فشار خون ، سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی است.

دکتر زهرا عبداللهی شعار « بسیج ملی کاهش مصرف نمک » را « نمک کمتر زندگی سالم تر » عنوان کرد و گفت: میزان مصرف نمک خانوار های ایرانی ۱۰ تا ۱۲ گرم است که بر اساس استاندارد های جهانی باید به ۵ گرم کاهش یابد.

وی افزود: بنابر توصیه های استاندارد ، میزان سدیم دریافتی افراد زیر ۵۰ سال تا پنج گرم (یک قاشق مرباخوری) و افراد بالای ۵۰ سال، بیمارانی که فشار خون بالا یا ناراحتی قلبی عروقی دارند و کودکان ، تا سه گرم عنوان شده است.

دکتر عبداللهی خاطر نشان کرد: این میزان شامل نمک پنهان یعنی میزان سدیم موجود در نان، آب، سس ها، فست فود ها و نمکی می شود که به صورت مستقیم به مواد خوراکی و مواد غذایی افزوده می شود.

وی با بیان این که بیماری های قلبی عروقی علت اصلی یک سوم مرگ و میر های ناشی از بیماری های مزمن است، گفت: کاهش حدود شش گرم نمک دریافتی روزانه باعت کاهش ۲۴ درصدی سکته مغزی و کاهش ۱۸درصدی بیماری عروق کرونر و کاهش سالانه مرگ ۲/۵ میلیون نفر می شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: مادران و مسئولان مهدکودک نباید به غذای کودکان زیر یک سال نمک اضافه کنند تا ذائقه آنها به سمت غذای شور نرود. ضمن این که از تنقلات شور در برنامه غذایی کودکان استفاده نکنند.

خانواده ها ذائقه کودکان را به غذای کم نمک عادت دهند 

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: خانواده ها با کاهش مصرف نمک ، ذائقه کودک را به غذای کم نمک عادت دهند.

دکتر محمدرضا تقوی افزود: عادات غذایی در دوران کودکی به ویژه سنین دو تا پنج سالگی شکل می گیرد؛ بنابراین عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه ریزی کرد.

وی با اشاره به هفته های بسیج ملی مصرف کاهش نمک و نامگذاری هفته اول (۶ تا ۱۲ دی ماه) با عنوان ذائقه سازی در کودکان، اظهار کرد: نباید به غذای کودک زیر یک سال نمک اضافه شود تا ذائقه او به غذاهای شور عات نکند.

رئیس مرکز بهداشت نیشابور با بیان اینکه غذاهای خانواده با نمک کم تهیه شود، عنوان کرد: از تنقلات شور مانند غلات حجیم شده، چیپس، پفک و چوب شور در برنامه غذایی کودک استفاده نشود.

دکتر تقوی با بیان اینکه از پنیر و دوغ کم نمک در برنامه غذایی کودکان استفاده شود، گفت: باید بیشتر از ذرت، حبوبات بوداده خانگی مانند عدس برشته کم نمک، مغزها مانند گردو، بادام، فندق و پسته خام بدون نمک به‌عنوان میان وعده استفاده شود.

وی خاطر نشان کرد: حداکثر میزان توصیه شده نمک برای کودکان ، کمتر از سه گرم در روز است و باید همین مقدار هم یددار تصفیه شده باشد.

لینک ۱ خبر

لینک ۲ خبر

منبع: واحد مرکزی خبر و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی

 

فرصت یکبار دری را می کوبد! برای از دست ندادن اخبار مشابه، مشترک شوید


Rightman.ir