دانشگاه های برتر ایران از نگاه ISC برترین های حوزه علوم پایه
سرپرست ISC گفت: از لحاظ کمیت تولید علم به ترتیب، دانشگاه تهران، تربیت مدرس، شریف، شهید بهشتی و امیرکبیر بیشترین کمیت علم در حوزه علوم پایه را تولید کرده اند.
دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC گفت: بررسی نمایه نامه های نشریات در پایگاه های ISI و ISC در فاصله سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ نشان می دهد که حدود ۲۴٪ از تولیدات علمی کشور در حوزه علوم پایه صورت می گیرد.
وی افزود: که شامل ۲۲.۶۶۴ مدرک نمایه شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و ۱۱۳.۱۸۸ مدرک در پایگاه استنادی وب آو ساینس تامسون رویترز (آی.اس.آی) می شود. حدود ۱۷٪ از تولید علم کشور در حوزه علوم پایه در ISC و ۸۳٪ آن در ISI منتشر می شود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: از لحاظ کمیت تولید علم به ترتیب، دانشگاه تهران، تربیت مدرس، شریف، شهید بهشتی و امیرکبیر بیشترین کمیت علم در حوزه علوم پایه را تولید کرده اند. این دانشگاه ها به ترتیب ۱۰۹۹۷۸، ۶۹۹۸، ۵۳۲۵، ۴۸۵۵ و ۴۵۰۶ مدرک در پایگاه های استنادی ISC و ISI نمایه کرده اند.


دهقانی تصریح کرد: دانشگاه های تهران، شریف، تربیت مدرس، شیراز و صنعتی اصفهان به ترتیب بیشترین میزان استنادها در این حوزه را دریافت کرده اند. تولیدات علمی حوزه علوم پایه این دانشگاه ها به ترتیب ۶۲۲۶۱، ۵۱۲۲۰، ۵۰۱۲۷، ۴۱۲۰۸ و ۳۶۶۶۷ استناد دریافت کرده است.
وی افزود: کمیت تولید علم هر چند موجب اثرگذاری در دنیای علم می شود، اما نباید فراموش کرد که بررسی پایگاه ISI در فاصله سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۴ نشان می دهد که تنها ۱٪ از مدارک منتشر شده نزدیک به ۱۹٪ از استنادهای دنیا در این دوره زمانی را دریافت کرده اند.
وی در ادامه گفت: پژوهشگاه دانشهای بنیادی، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تبریز و دانشگاه رازی از لحاظ تعداد استنادهای دریافتی در جایگاه های ششم تا دهم را به خود اختصاص داده اند. کمیت تولید علم آنها به ترتیب ۳۰۴۰۰، ۲۹۳۸۵، ۲۷۴۵۴، ۲۳۸۶۳ و ۲۱۷۶۱ استناد دریافت کرده است. بدین ترتیب، اختلاف بین دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی مشهود است.
دهقانی خاطرنشان کرد: ۳۵٪ از تولیدات علم دنیا در حوزه علوم پایه صورت می گیرد. این حوزه از رشته های تحصیلی مختلفی تشکیل شده است و اندازه این رشته ها از لحاظ تعداد محققان فعال متفاوت است. این تفاوت باعث می شود تا تعداد استنادهای دریافتی از یک رشته به رشته دیگر تفاوت داشته باشد. همچنین رفتار استنادی محققان در رشته های مختلف نیز متفاوت است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: سال عامل دیگری است که باعث افزایش تعداد استنادها می شود. برای محاسبه میزان اثرگذاری مدارک تولید شده بایستی استنادها نرمال سازی شوند.
وی گفت: در این روش، استنادهای یک مقاله به متوسط تعداد استنادهای دریافت شده در رشته و سال انتشار مقاله تقسیم می شود. اگر حاصل آن بیشتر از عدد یک شود به این معنی است که اثرگذاری مقاله بیش از متوسط رشته در آن سال بوده است و اگر نتیجه کمتر از عدد یک شود به این معنی است که اثرگذاری مقاله کمتر از متوسط رشته بوده است.
دهقانی اظهار داشت: پژوهش های منتشر شده توسط پژوهشگاه دانش های بنیادی در حوزه علوم پایه بیش از متوسط جهانی استناد دریافت کرده اند. پژوهش های دانشگاه صنعتی شریف و اصفهان در حد متوسط جهانی استناد دریافت کرده اند و پژوهش های سایر دانشگاه ها کمتر از متوسط جهانی استناد دریافت کرده اند. در این شاخص، اثر حجم مقالات خنثی می شود.


منبع: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC
رایتمن آزمون دکتری کنکور کارشناسی ارشد آزاد 95 96 جذب هیات علمی نتایج آزمون منابع کنکور دکتری کارشناسی ارشد فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد پی اچ دی کنفرانس همایش فرصت مطالعاتی بورسیه اپلای ادامه تحصیل مقاله پایان نامه

